Visie

 

 

 

 

In de beeldhouwkunst is er de laatste eeuwen een afstand gegroeid tussen het creatieve moment in het bewerken van steen en hout en het technische moment van de bewerking ervan. Deze evolutie wordt uitgedrukt in twee begrippen "beeldhouwen" en "concept" of "uitvoering" en "concept".

 

In feite is er echter een grote interferentie tussen de twee aspecten van deze activiteit : in het verkennen van en het experimenteren met het uitdrukkingspotentieel dat in steen en, of in hout aanwezig is kan het beeldhouwen zich verheffen tot kunst.

 

 

De dynamiek, de inhoud en de vorm van de opleiding beeldhouwen, steen - beeld wordt vooral bepaald door het dynamisch balanceren tussen enerzijds de pool "kunst" en anderzijds de pool "ambacht".

 

 

 

Het schept in het atelier beeldhouwen, steen - beeld de juiste dynamiek van interferentie tussen de "beeldhouwer" en de "conceptuele vormgever", die in elke student aanwezig is.

 

 

In deze opleiding beeldhouwen, steen - beeld is het ambacht geen doel maar een middel : de studenten worden systematisch en geleidelijk uitgedaagd om technisch en vormelijk het uitdrukkingspotentieel van steen en hout te verkennen en onder de "hand" te krijgen.

 

 

 

 

 

 

Terug naar startpagina van deze website

www.beeldhouwen.net

 

copyright : Jeroen Humbeeck